Laspalmiz åkte till Las Palmas!

Den 19-27 februari spenderades med min älskling på Gran Canaria :)

Den 19 februari anlände vi på Las Palmas flygplats, därifrån åkte vi shuttlebus tilll lägenhets-hotellet. Väl där hittade vi inte vårt hotell så vi gick för att se oss omkring i hopp om att hitta det. Vi letade och letade, men vi hittade inte något hotell med det namnet som stod i våra papper. Vi bestämde oss då för att fråga någon, vi hittade en lapplisa och bestämde oss för att fråga honom. Engelska var inte hans starka sida, men vi lyckades ändå förstå åt vilket håll hotellet låg åt, dvs det hållet vi kommit ifrån. Vi bara jaha då kanske det låg där uppe i alla fall, tillbaka uppför backen som vi gått nerför innan och det var ingen liten backe heller :p Rullväskor och gå upp och ner i backar är ingen bra kombination var något som vi upptäckte ganska snabbt. Vi kom tillbaka dit där bussen släppt av oss frågade någon som stod innanför grunden om han visste vart hotellet låg som vi letade efter. Det visade sig att det var just det hotellet vi stod utanför, busschauffören hade släptt av oss precis utanför men förklarat dåligt och därför lett oss på vilogvägar. Namnet var dessutom felstavat i våra papper så det var därför vi inte förstod att det var det hotellet förrens vi frågade någon som jobbade där. Tänk va tokigt det kan bli pga lite stavfel och en dålig vägbeskrivning :p

Resten av veckan flöt på rätt bra, det var minst 20 plus varje dock blåste det en del visa dagar så då kände man inte alltid hur varmt det var. Vi utforskade närområdet lite och letade efter bra mataffärer, restauranger m.m. Vi gick även ner till stranden en sväng men det blåste alldeles för mycket där så vi höll oss till att sola vid poolen istället :p Den 22 Februari åkte vi till Yumbo Centrum, som är ett ganska stort utomhus Shopping Center. På kvällen åt vi på vår favorit resaurang Café La Opera. Det blev extra god och fin mat, cider samt efterätt, eftersom vi firade vår 1-års dag :) Den 25 Februari åkte vi på en bussresa till "Lilla Venedig" för att gå på marknaden där. "Lilla Venedig" heter egentligen något annat och är en mysig liten fiskeby som påminner väldigt mycket om riktiga Venedig :p Här köpte vi grejer till några av våra nära och kära där hemma, samt något litet till oss själva. De 26 Februari åkte vi till shoppingcentert Atlantico för att shoppa lite. Atlantico ligger i staden Vencindario som ligger på bussavstånd från Playa del Ingles där vi bodde under vår vistelse på Gran Canaria. Det är ett stort och känt shoppingcenter med gott om butiker, man kan dessutom köpa billig mat i en känd fransk mataffär som också ligger där.

Den 27 Februari var det dags att säga hejdå till varma Gran Canaria och hej till vårt kalla hemland Sverige. Men inan vi gjorde det så skulle vi så klart checka ut från lägenhetshotellet, ta en shuttlebus till flygplatsen Las Palmas och checka in oss och våra väskor där. På vägen hem till Sverige mellalandade vi i Barcelona, vi hade dock inte tid att se oss omkring eftersom vårt plan från Gran Canaria var duktigt försenat. Så det var hej Barca, hejdå Barca som gäldde för vår del :p Passade på att vinka till min Darling Elise som plugar spanska där. Jag vinkade naturligvis inte till henne som person för hon var ju int epå flygplatsen utan någon helt annan stans i Barcelona :p Men jag vinkade från planet både när vi landade och lyfte eftersom hon bett mig att göra det :) Efter lite förseningar landade vi på Kastrup vid halv 11-tiden. Väl framme hämtade vi våra väskor, köpte biljett och tog sen tåget till Malmö Hyllie där vi blev hämtade av Viktors pappa och bror. Sen bar det av mot lilla Sjöbo igen och här slutar jag för denna gången :p Ha det gott alla läsare :)

En bit av vårt lägenhetshotell

Backen som vi gick upp- och nerför den första dagen