Make me feel better :p

Sist jag skrev var veckan innan påsklovet, den helgen åkte vi (efter en springtur i Hörbys natursköna skogar) till Småland för att fira min bror M som fyllt 24 :) Vi tillbringade lördag-söndag i hans och E:s nyköpta hus, söndagkväll  åkte vi hem till mina föräldrar i Östra och åt middag, en mycket trevlig helg om jag får säga det själv :p 

Påsklovsveckan bjöd allt från påskpyssel till påsklekar med påskbakelse som avslut.Vi var även en sväng i idrottshallen och spelade innebandy, fotboll samt spökboll. Dessutom blev det lite filmmys och annat skoj, bland annat fick jag en ny frisyr pga dåligt väder och rastlösa barn :p Påskhelgen bjöd på ännu fler roligheter som påskfirande flera gånger om, bebismy s i massor samt tuleslundbesök med fika :)

Min fina frisyr som barnen gav mig på jobbet under påsklovet :p
 
Äggkartongstupp

Veckan efter påsk kom vårvädert och värmen, underbart tyckte både barnen, jag och kollegorna på jobbet :D På samverkan gjorde vi bokstavsdjur på Z, dvs. Zebror finns ju inget annat. Vi gjorde även handfjärilar och hade kompissamtal. Fritids bjöd på mycket utomhusvistelse, nytt sen lovet var att barnen nu får prova vara ute själv vilket än så länge verkar funka väldigt bra :) Fredagen bjöd på Tapazkväll med vin, ost och kex hos älskling i Vitaby, mysigt och mumsigt värre ^^ Lördagen tillbringades i Ystad hos S som hade fest, kvällen och natten bjöd även på utgång till Lite mer. Jag hade mycket trevligt och roligt, tills vi sulle gå hem då hände det som inte får hända, jag trampade fel och något hoppade till i mitt högra knä. Det gjorde lite ont i knäet så jag fick ha hjälp att gå resten av vägen hem till S där vi skulle sova. Sov fruktansvärt dåligt pga smärtan i knäet och på söndagen hade jag fortfarande ont. Men vi åkte på husvisning i Hörby ändå, dock så var huset inte lika fantastiskt som på bilderna och vi gick därifrån lite småbesvikna. Vi fikade på Thulseslund med våra föräldrar och diskuterade huset lite, därefter följde vi med A:s föräldrar hem och tittade på lite fler hus samt beställde pizza. Fick låna en stödstrumpa att ha på knäet av A:s mamma för att stötta knäet lite.

 

Veckan därpå provade jag jobbade trost att jag fortfarande hade ont i knäet måndag och tisdag. Hade dock väldigt ont så fick ta värktabletter för att orka så när det inte blev bättre insåg jag att det inte var hållbart och gick till sjukgymnasten under eftermiddagen på tisdan. Min sjukgymnast insåg ganska snabbt att hon inte kunde undersöka mig fullt ut pga att jag hade så fruktansvärt ont i knäet. Fick två väldigt enkla övningar av henne efter att hon konstaterat att min knäskål hade hoppat i sidled åt höger. Blev rekomenderad att sjuksriva mig själv en vecka, trodde inte jag skulle behöva göra det men isnåg ganska snabbt att jag hade för ont för att köra bil, gå, jobba m.m. Så jag fick snällt stanna hemma och ta det lugnt onsdag-fredag. Då jag helst inte skulle gå i trappor och de höll på att fixa med rören i mitt lägenhetshus fick jag bo hos älskling de dagarna ^^  Fredagkväll bar det till mina föräldar för att vara där under helgen och fira min bror J som fyllt 18. Pga mitt onda knä fick Älskling köra, så då passade han på att ta Porschen istället för min bil :p  På lördagen under kalaset fick jag inta stol- och soffläge eftersom jag inte kunde stå eller gå några längre stunder utan att få ont i knäet. Söndagen tillbringade ute i sommarstugan där älskling och min bror M hjälpte mamma måla, jag försökte hjälpte till att röja litemen fick tyvärr sätta mig ner ganska snabbt pga mitt knä.

Handfjäril

Veckan som varit stannade jag hemma måndag-tisdag på rekomendation av min sjukgymnast, tur vard et då jag fick feber måndagkväll, den försvann dock igen tills tisdagkväll så jag slapp som tur var bli sjuk. Provade jobba under onsdagen, vilket gick bra trots att det gjorde lite on ti knäet fortfarande.Torsdagmorgon var jag hos min sjukgymnast igen, då upptäckte hon att mitt korsband var delvis av på det knäet som hade hoppat i sidled. Så nufåt jag inte dansa eller springa på cirka 3 månader. Cykla kan jag börja göra så småningom, men just nu är det enbart sjukgymnastikövning som gäller för att stabilsera och rehabilitera knäet. På samverkan har barnen gjort självporträtt med mosaikbakgrund. På fritids har vi varit ute mycket och njutit av det fina vädret ^^ Jobbade även torsdag-fredag, vilket gick bra tills fredageftermiddag då jag fick jätteont i magen. I skrivande stund mår jag inge vidare, undrar om det är något jag ätit eller om jag håller på att bli sjuk, hoppas på det förstnämnda då jag inte orkar vara sjuk och hemma mer nu.

 Självporträtt med mosaikbakgrund :)